Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 25 septembrie 2023

Care este cea mai mare universitate din lume? De unde provine ciocolata? Unde este cea mai mare piramidă de pe planetă? Care este țara cu cei mai mulți vorbitori de limba spaniolă? Iată mai jos aceste informații atât de interesante!

 Care este cea mai mare universitate? Unde este cea mai mare piramidă de pe planetă? Care este țara cu cei mai mulți vorbitori de limba spaniolă? Răspunsurile le găsiți mai jos!

 

Foto: Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM)

Care este cea mai mare universitate? Unde este cea mai mare piramidă de pe planetă? Care este țara cu cei mai mulți vorbitori de limba spaniolă? Iată răspunsurile între curiozitățile următoare:

*Numele oficial

al Mexicului este Statele Unite Mexicane.

*Steagul mexican a fost creat în 1821, dar abia după 147 de ani a devenit oficial, în 1968.

*Cea mai mare piramidă din lume nu se găsește în Egipt, cum s-ar putea crede. Cea mai mare piramidă se găsește în Mexic. Marea Piramidă de la Cholula măsoară 450 lungime și 450 lățime, înălțându-se la 55 de metri pe câmpia unde a început să fie construită în jurul anului 300 î.Hr.

*Țara cu cei mai mulți vorbitori de limba spaniolă nu este Spania, cum toată lumea ar crede. Cu 120 de milioane de locuitori, Mexicul depășește orice altă țară ca număr de vorbitori de limbă spaniolă.

*În Mexic există 68 de limbi native recunoscute și 364 variante lingvistice pe lângă limba spaniolă.

*Ciocolata a fost o descoperire mexicană. În vechime se consuma ca băutură alcoolică pe meleagurile de azi ale Mexicului. Olmecii, un popor care a construit o civilizație antică pre-columbiană între anii 1400 și 400 î.Hr. și care trăiau în regiunile joase, mlăștinoase ale Golfului Mexicului și în câmpiile tropicale din sud-centrul Mexicului, au savurat pentru prima oară această băutură preparată din boabe de cacao. Pentru că azi ne delectăm cu ciocolată trebuie să mulțumim civilizațiilor olmece, aztece, toltece și mayașă din Mexic.

*Cea mai mare universitate din lume este mexicană, UNAM. UNAM are înmatriculați 360.000 de studenți. A fost fondată în 1551, fiind de asemenea deținătoarea recordului de cea mai veche universitate din America de Nord.

*Datorită formei sale, Mexic este o țară unică în lume, cu două peninsule, două golfuri pe ambele laturi ale Tropicului Racului (una din cele 5 paralele importante ale Terrei, reprezentând cea mai nordică paralelă, la care Soarele poate să apară la zenit la amiază, lucru ce se întâmplă doar în momentul solstițiului de vară. Este la latitudinea de 23° 26′ 22″ N). La nord, există deșerturi și secetă, la sud păduri și umiditate. Mexicul este ca o imensă hârtie mototolită, plină de lanțuri muntoase, podișuri, vulcani și câmpii, unde există toate climele și concentrează a zecea parte din plantele și animalele care există pe planetă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...