Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 30 octombrie 2023

Care este cel mai vechi oraș din lume? Unde este situat? Ce minuni s-au făcut la Ierihon?

Care este cel mai vechi oraș din lume vreți să aflați? Unde este situat vă imaginați? Ce minuni s-au făcut la Ierihon nu multă lume știe?

 


Ierihon este cel mai vechi oraș din lume.

23 de straturi arheologice arată resturi ale diferitelor civilizații. Orașul este situat într-o oază verde din valea Iordanului, foarte aproape de râul Iordan, Marea Moartă și Ierusalim. Comitetul UNESCO a înscris Vechiul Ierihon, considerat cel mai vechi oraș din lume, în Patrimoniul Mondial al Umanității în convenția anuală care a avut loc la Riad.

 

Circa 10.000 de ani, vechime

 

Vechiul Ierihon, sau Tel es Sultan, situat la zece kilometri, nord, de Marea Moartă, și doi kilometri de actualul Ierihon, este considerat ca cea mai veche așezare urbană din lume, precum și așezarea cu primele fortificații din lume. Este de multe ori pomenit în Biblie cu numele de ”orașul palmierilor”. A fost populat din aproximativ 9000 î. Hr., dar nu a fost locuit între 1550 și 1100 î.Hr.

 

Minunile de la Ierihon




Ierihonul a fost primul oraş cucerit de israeliţi, după ce au rătăcit 40 de ani prin pustie. În epoca celor două regate, Ierihonul aparţinea Regatului de Nord sau Regatului lui Israel, iar în timpul domniei lui Ahab, Hiel din Betel a reconstruit zidurile Ierihonului. Lângă Ierihon, darul profetic al lui Ilie a trecut asupra lui Elisei, iar după răpirea lui Ilie la cer, Elisei a trecut prin Ierihon unde a îndulcit apa cetăţii. De atunci, izvorul poartă numele de „Izvorul lui Elisei”. Izvorul există încă și asigură alimentarea cu apă a Ierihonului de azi. Vechiul Ierihon este cel mai vechi oraș din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...