Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 5 februarie 2024

Ce să facem pentru a nu mai suferi de mâini și picioare reci

Ce să facem pentru a nu mai suferi de mâini și picioare reci, cum ne pot ajuta alimentele, ne ajută ”Gangnam Times”.

Sindromul Raynaud, care face ca mâinile și picioarele să fie reci, este asociat cu probleme de circulație a sângelui și reglarea temperaturii. Unele alimente pot ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reglarea temperaturii. Iată cele care sunt de ajutor în acest scop:


1.Ghimbir

Ghimbirul are efectul de a ridica temperatura sîngelui și de a ameliora circulația sanguină. Nutrienții conținuți în ghimbir ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și dilatarea vaselor de sânge. Se recomandă consumul de ceai de ghimbir sau adăugarea de ghimbir proaspăt în mâncare. De asemenea puteți îmbunătăți gustul mâncării cu pudră de ghimbir.

2. Ardei iute

Ardeiul iute conține capsaicină care are efect de ridicare a temperaturii corpului. Capsaicina poare ușura simptomele bolii Raynaud prin stimularea de căldură a corpului. Dacă vă place gustul iute, puteți să adăugați la mâncare ardei iute. Dar pentru a nu face rău digestiei trebuie consumat cu moderație.

3. Nuci

Nucile și alte fructe uscate, cum ar fi migdalele și nucile pecan, conțin acizi omega 3 care îmbunătățesc fluxul sanguin și au impact pozitiv asupra sănătății vasculare. Puteți să luați o gustare constituită din aceste fructe sau să le adăugați la salate. Aveți grijă că sunt bogate în calorii, trebuie să le consumați cu moderație.

4. Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți care pot îmbunătăți circulația sângelui. De asemenea, ceaiul verde are efectul de a crește temperatura corpului. De aceea un consum zilnic de ceai verde duce la ușurarea simptomelor bolii Raynaud. Însă trebuie evitat dacă sunteți sensibili la cofeină.

5. Somon

Peștii grași cum este somonul conțin acizi grași oemga 3 care îmbunătățesc circulația și reduc inflamațiile. De aceea sunt eficienți în ușurarea simptomelor bolii Raynaud. Se poate consuma somon prăjit, la abur sau adăugat în salate. Un consum regulat de somon îmbunătățește circulația.

6. Spanac

Frunzele verzi, cum are spanacul, conțin fier și vitamina K, care ajută la menținerea sănătății sângelui și îmbunătățește circulația sanguină. Spanacul poate fi consumat în diferite mâncăruri sau salate. Un consum regulat de spanac îmbunătățește circulația sângelui.

7. Roșiile

Roșiile conțin puternici antioxidanți cum ar fi licopen, care îmbunătățește circulația și promovează sănătatea vasculară. Adăugați roșii în diferite mâncăruri, salate, supe, la paste.

8. Usturoi

Usturoiul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și favorizează dilatarea vasculară. Poate fi eficient în ușurarea simptomelor bolii Raynaud. Se poate adăuga la mâncare și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine.

9. Apa

Hidratatea reduce vâscozitatea sâgelui, favorizând circulația sanguină. Deshidratarea poate exacerba simptomele bolii Raynaud. Este esențial să beți o cantitate suficientă de apă în fiecare zi. Mai ales, iarna, în casă, încălzirea poate duce la creșterea pierderii de apă din corp. De aceea este bine să beți frecvent apă.

10. Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt bogați în vitaminele A și C care ajută la menținerea sănătății vasculare și îmbunătățesc circulația sanguină. Cartofii dulci pot ușura simptomele bolii Raynaud și îmbunătățesc circulația sângelui în general. Noi vă oferim aici câteva ajutoare, dar nu uitați că cel mai important este să consultați medicul. Ce să facem pentru a nu mai suferi de mâini și picioare reci, cum ne pot ajuta alimentele, ne spune publicația ”Gangnam Times”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...